Goed doel

Het bedrag voor gedoneerde kronen en bruggen in 2022 ten bedrage van € 870,00 is op 17 februari 2023 overgemaakt naar giro 555 voor de hulp aan slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Hartelijk dank voor uw donatie.

Het ontvangen bedrag (Zevenhoven en Ter Aar samen) voor de door u gedoneerde kronen en bruggen in 2021 ten bedrage van € 1.600,00 hebben wij overgemaakt naar Rik en Caroline. Zij zijn uitgezonden naar Rwanda en hebben van dit geld 23 varkens kunnen kopen, Het plan was geiten te kopen maar hiervan is afgezien omdat varkens zich sneller voortplanten en dan is het gemakkelijker om winst te maken. Er is een heel systeem met groepen door hen opgezet zodat er op een eerlijke manier voor allen een gezinsinkomen gerealiseerd kan worden. Niet alleen het vlees levert geld op, de mest kan gebruikt worden om hun eigen land te bemesten. De eigenaren van de varkens houden elkaar in de gaten zodat er goed voor de dieren gezorgd wordt. Als iemand er slecht voor zorgt of het varken zomaar verkoopt moet er verantwoording aan de groep worden afgelegd en een boete worden betaald. Gulle gevers: hartelijk dank en we hopen dat dit een stap is naar een betere toekomst voor de gezinnen.

Het ontvangen geld van oude kronen en bruggen in 2020 ten bedrage van € 845,00 hebben wij overgemaakt naar de Stichting Help Maarten naar Huis. Maarten liep vorig jaar tijdens zijn vrijwilligerswerk bij Kinder Vakantie Spelen in Ter Aar door een zwaar ongeluk een hoge dwarslaesie op. Het bedrag in de bus op de balie in Zevenhoven bracht tot nu toe € 80,90 op. Alle gulle gevers hartelijk dank mede namens Maarten natuurlijk.

Met het ontvangen geld in 2019 van oude kronen en bruggen voor het goede doel ten bedrage van € 840,00 hebben wij ervoor gekozen dit keer kinderverpleegkundige Regina te sponsoren die voor Mercy Ships van 5 januari tot en met 29 februari 2020 kansarme kinderen ging begeleiden voor de operatie en ondersteunen en begeleiden na de operatie.De Africa Mercy is het grootste varende ziekenhuisschip ter wereld. Elk jaar doet het schip een ander land aan de kust van Afrika aan om kansarme mensen hoop en genezing te brengen met gratis operaties en medische behandelingen.