Spoedgevallendienst


Bij pijn en spoedgevallen kunt u tijdens onze openingstijden telefonisch contact opnemen met onze praktijk. Wij doen zoveel mogelijk ons best om u op dezelfde dag te helpen.

      (0172) - 60 32 50

Buiten onze openingstijden (weekenden en 's avonds) adviseren wij u eerst ons antwoordapparaat in zijn geheel af te luisteren. !!!

Voor onhoudbare kiespijn, ernstige nabloeding, opgezwollen wang, een uitgeslagen  of gebroken tand door een ongeval kunt u contact opnemen met:

Mondzorgpoli 24/7 geopend
tel. 088-263 2727 (algemeen nummer)

locatie 1: Mondzorgpoli Slotervaart
Slotervaart Ziekenhuis
Louwesweg 6
1066 EC Amsterdam

locatie 2: Mondzorgpoli Utrecht
tel. 030 - 303 9750
Diaconessenziekenhuis Utrecht
Daltonlaan 400
3584 BK  Utrecht

Houd u rekening met contante betaling. (pin) En het is verplicht altijd vooraf te bellen !

Uitgeslagen tand

Het allereerste wat u moet doen is de uitgeslagen tand terugvinden.  In het geval de tand in kleine stukken uiteen is gevallen, zoek dan alle stukjes bij elkaar en bewaar alle stukjes. Het is ook heel belangrijk dat u de tand bij de kroon vastpakt en niet bij de wortel, want dan beschadigt u het wortelvlies. Als de tand vies is geworden, spoel hem dan zachtjes af met melk en niet onder een stromende kraan, want dan loopt u het risico dat u de tand door de gootsteen spoelt. Gebruik nooit alcohol om de tand schoon te maken, dit droogt het wortelvlies uit, waardoor de kans op behoud van de tand kleiner wordt.

Uit onderzoek is gebleken dat u het beste de tand onmiddellijk in de kaak na het voorval kunt terugplaatsen.

Als het niet lukt om de tand weer terug te plaatsen, kunt u de tand vochtig houden door hem tussen uw kiezen en uw wang of onder de tong te plaatsen. U kunt de tand ook in een bakje melk of in een zoutoplossing (een mespuntje zout in water oplossen) bewaren. Het is belangrijk dat het wortelvlies niet uitdroogt.

Avond openstelling

Vanaf 28 augustus 2017 zal tandarts Renske Franse naast de vrijdag  ook op maandagavond werkzaam zijn vanaf 19.00 uur tot 21.00 uur

error: Content is protected !!