Sinds kort zijn wij in het bezit van de nieuwste apparatuur op het gebied van aanslag, plaque en tandsteen verwijdering.
Veel patiënten nemen bloedend tandvlees niet serieus. Zonder ingrijpen kunnen de problemen flink uit de hand lopen. De bacteriën die de infectie veroorzaken maken kleine openingen tussen de tanden en kiezen en het tandvlees. In de zogenaamde pockets ontstaat nog meer plaque en tandsteen, waar zich ook weer bacteriën aan hechten. Op die manier verspreiden ze zich dieper en dieper. Uiteindelijk tasten ze het steunweefsel en kaakbot aan, met mogelijk het verlies van tanden en kiezen tot gevolg. Kortom: hoe eerder je een tandvleesontsteking ontdekt en behandelt, hoe beter. Een ernstige tandvleesontsteking kan dus invloed hebben op je algehele gezondheid.
Mensen met bloedend tandvlees hoeven zich geen zorgen te maken dat ze hartklachten krijgen. Aandoeningen als diabetes, reuma en hart- en vaatziekten hebben zelden één oorzaak. Bij het ontstaan van deze aandoeningen spelen veel verschillende factoren een rol. Denk aan roken, alcohol, voeding, overgewicht en erfelijkheid. Wel weten we nu dat ontstoken tandvlees ook zo'n factor is. Je kunt de gezondheid van je mond en van de rest van je lichaam dus niet los van elkaar zien.
Gedurende de dag hopen voedselresten, speeksel en bacteriën zich op in de mond. Dit mengsel - plaque - kleeft aan je tanden en kiezen. Poets je niet goed dan verwordt plaque tot tandsteen. Bacteriën hechten zich daar gemakkelijk aan vast en vormen afvalstoffen, die het tandvlees irriteren. Dat zwelt dan op, wordt rood en gaat bloeden als je het aanraakt.
Tandpasta is belangrijk vanwege de beschermende werking van fluoride. Daarmee voorkom je het ontstaan van gaatjes. Goedkope merken zijn net zo effectief als dure. Tegen plaque haalt tandpasta weinig uit. Die verwijder je met poetsen, stoken en ragen.
Voor meer informatie: klik hier.