Behandelingen

Periodieke controle

Graag zien wij u regelmatig voor een periodieke controle. Tijdens dit bezoek nemen wij de dagelijkse mondverzorging met u door, zodat uw gebit en mond gezond blijven.

Indien nodig ondernemen wij actie om de mondhygiëne te verbeteren.

Mondhygiëne

Wat kan de mondhygiënist voor u betekenen?
Waarom een bezoek bij de mondhygiënist?

Een leven lang een gezonde, schone mond. Wie wil dat niet? Door goed te poetsen en tussen de tanden en kiezen te reinigen, kunt u uw mondgezondheid zelf positief beïnvloeden. En onze mondhygiënist, dé professional op het gebied van preventieve mondzorg, kan een extra belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van uw mondgezondheid (gebit, tandvlees en mondhygiëne)!

Regelmatig onderhoud
Ieder gebit kan te maken krijgen met tandsteen of aanslag. Ook gevoelige tandhalzen en teruggetrokken of bloedend, ontstoken tandvlees zijn veelvoorkomende ongemakken. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het verstandig om al vanaf jonge leeftijd regelmatig een mondhygiënist te bezoeken. Iedereen  kan rechtstreeks bij onze mondhygiënist terecht. Ook als u  last heeft van een slechte adem (halitose), kan de mondhygiënist uitkomst bieden. Deze ‘aandoening’ betekent lang niet altijd dat er sprake is van een slecht gebit. Maar het is wel belangrijk dat de mondhygiënist het probleem behandelt om erger te voorkomen. Of liever nog, dat u samen met onze mondhygiënist de aandoeningen voor bent met regelmatig onderhoud. Preventieve mondzorg dus.

Wat doet de mondhygiënist?
De mondhygiënist richt zich primair op het voorkomen van tandvleesaandoeningen en gaatjes in tanden en kiezen door:

* uw mondsituatie in kaart te brengen, tandheelkundige afwijkingen te screenen en een passend behandelplan op te stellen
* voorlichting en instructies te geven over gebitsverzorging, zoals tandenpoetsen en het gebruik van tandenstokers, ragers en mondspoelmiddelen
* plaque, tandsteen en aanslag te verwijderen en worteloppervlakken glad te maken, zo nodig met behulp van verdoving;
* gebit beschermende middelen aan te brengen, zoals fluoride;
* uitgebreide voorlichting te geven over het ontstaan van gaatjes, tandvleesaandoeningen en het effect van voedingsgewoonten, roken en afwijkend mondgedrag zoals duimen op het gebit;
* een ‘laklaag’ aan te brengen op tanden en kiezen, vullingen te polijsten
* samen met u te bepalen hoe u uw hele leven lang een gezonde, schone mond kunt hebben en houden.

Een gezonde mond is extra belangrijk als:
u zwanger bent
bij hart- en vaatziekten
bij diabetes
bij de ziekte van Sjögren

Ter Aar
Ter Aar
Ter Aar

Onzichtbare beugel (aligners)

Wat is een aligner

Een aligner is een orthodontisch hulpmiddel om tanden of kiezen te verschuiven. Tanden of kiezen kunnen dan op een andere, betere of juist positie worden verplaatst. Het doel is het verbeteren van beet, mondhygiëne en esthetiek.

Hoe werkt het?

Er zijn verschillende merken op de markt, wij werken in de praktijk met Airsmile van Excent. Dit merk heeft zich al goed bewezen en is al enige tijd op de markt. Airsmile bestaat uit een aantal uitneembare kunststof trays (aligners) die zorgen voor kleine verplaatsingen van je tanden. Bij deze orthodontische behandeling worden de op maat gemaakte beugels elke twee weken vervangen door een nieuwe set. Hierdoor kunnen de tanden verplaatsen. Allereerst komt u bij de tandarts voor een intake gesprek en het bespreken van een behandelplan. Hierna worden er afdrukken van uw gebit gemaakt en worden en verschillende foto’s en röntgenfoto’s gemaakt.

Deze informatie gebruiken we voor het computermodel, hiermee wordt er een individueel behandelplan ontworpen waar we gericht de bewegingen van de tanden kunnen sturen. Zo kun je vooraf al zien wat het eindresultaat zal zijn.
Aan de hand van het model kunnen we de doorzichtige beugels laten maken. Deze worden over uw tanden geplaatst. U komt terug voor controles, kleine aanpassingen of nieuwe beugels. Op deze manier worden de gewenste verschuivingen van uw tanden gepland en berekend. Het eindresultaat bekijkt en beoordeelt uw tandarts met u.

De duur van de behandeling is afhankelijk van de complexiteit en de wensen. Wij kunnen altijd een inschatting maken bij het eerste bezoek, maar pas met het computermodel kunnen we daar meer over zeggen. Het is vaak zo dat een Airsmile beugelbehandeling korter duurt dan die bij een slotjesbeugel.

Het is belangrijk dat u de trays zoveel mogelijk draagt. Ongeveer tussen de 20 en 22 uur per dag. U doet ze alleen uit om te eten, drinken, poetsen en stokeren. Als u koud water drinkt mag u ze inhouden.

De voordelen

  • Op maat gemaakt en het plan kan van te voren goed bekeken worden m.b.v. een computermodel
  • Te allen tijde uitneembaar. Bijvoorbeeld tijdens het eten, drinken en tandenpoetsen
  • Daardoor is het vele malen hygiënischer dan een traditionele beugel
  • Nagenoeg onzichtbaar, esthetisch veel fraaier
  • We kunnen gericht werken waardoor de behandelduur vaak korter is dan een bracketsbeugel
  • Ook voor kleine aanpassingen geschikt
  • Er zijn minder contactmomenten nodig dan bij een slotjesbeugel

 

Meer informatie over de behandelingen kunt u nalezen in de brochures op onze website en op www.allesoverhetgebit.nl.

Voor alle behandelingen kunnen wij u een begroting geven zodat u vooraf weet waar u aan toe bent.

Uw gegevens worden beschermd

De informatie over uw gebit en de historie van de behandelingen slaan wij op in onze computer. Uiteraard is dit systeem goed beveiligd. Wij bewaren de gegevens minstens 15 jaar. Op uw (schriftelijk) verzoek kunnen wij uw gegevens ook doorzenden naar een andere behandelaar.

Voor meer informatie over uw gegevens, klik hier.

airsmile

error: Content is protected !!