Affiniteit met senioren

Wij zijn een tandheelkundige praktijk met affiniteit met senioren.

Onze praktijk is rolstoeltoegankelijk en heeft jarenlang ervaring met bijzondere zorgvragen.

Kwetsbare ouderen hebben onze oprechte aandacht.

Bewoners die onder de WLZ regeling vallen kunnen ook een afspraak maken.

Mocht u een prothese dragen dan is het raadzaam  deze 1 keer per 5 jaar te laten controleren door de tandarts.
Wij geven wij u een paar tips voor de reiniging ervan.

Tips voor het reinigen van de prothese

Het is belangrijk om de prothese dagelijks goed te reinigen. Etensresten en tandplaque blijven gemakkelijk op en onder de prothese zitten. Deze kunnen tandvleesirritaties en mondschimmels veroorzaken. Om problemen te voorkomen spoelt u de mond en prothese na iedere maaltijd. De prothese poetst u twee maal per dag met een speciale protheseborstel. Die is groter dan een gewone tandenborstel en veroorzaakt geen krassen of andere beschadigingen. De borstel heeft 2 verschillende koppen waarmee u zelfs de moeilijk bereikbare plekjes moeiteloos reinigt.

Maak een prothese nooit schoon met gewone tandpasta, dit bevat kleine, schurende korreltjes die krassen kunnen achterlaten op de prothese. Er zijn speciale reinigingsmiddelen in de handel voor het reinigen van de prothese. Heeft u deze niet in huis dan kan het ook voor een keer met een druppeltje afwasmiddel.

Door de jaren heen verandert de mond en slinkt het kaakbot. Hierdoor kan het zijn dan de prothese los in de mond komt te liggen of dat de bovenprothese niet goed vast zuigt. Als een prothese niet goed meer functioneert, kunnen implantaten uitkomst bieden.

error: Content is protected !!